Search
Picture

Gradistea & House of Joy

«Turning the hopeless into givers of hope».
«Turning the hopeless into givers of hope».
Vil du bidra til dette prosjektet?
Videre vil vi bruke bistandspenger som kommer til dette prosjektet til å lønne de som jobber der, forsette å utbedre bygningsmasse mm
Bidra til dette?

Et guttesenter og et jentesenter som ønsker å hjelpe menn, kvinner, gutter og jenter i ulike livssituasjoner med å finne frihet fra livshemmende avhengigheter. Narkotika, alkohol, gambling, prostitusjon, menneskehandel, vold og kriminalitet har overtatt livene til de menneskene vi møter på disse sentrene. Teamet som jobber der har alle hatt en liknene fortid, noen har også fått hjelp på senteret selv, og er levende eksempler på at det aldri er for sent å endre sin egen fremtid. 

Arrow
Image
House of Joy
Image
Norgesbesøk til House of Joy
Image
"Home" er ordet Josef bruker for å beskrive guttesenteret.
Image
På dette kjøkkenet lærer jentene alt om matlaging
Image
Noen av damene som jobber på HOJ
Image
Gutta fra Gradistea isolerer et hus for en fattig familie i Constanta
Image
Berit deler historien om EIF til jentene på House of Joy
Image
Konfirmanter fra Sarpsborg besøker House of Joy
Arrow
Image
House of Joy
Image
Norgesbesøk til House of Joy
Image
"Home" er ordet Josef bruker for å beskrive guttesenteret.
Image
På dette kjøkkenet lærer jentene alt om matlaging
Image
Noen av damene som jobber på HOJ
Image
Gutta fra Gradistea isolerer et hus for en fattig familie i Constanta
Image
Berit deler historien om EIF til jentene på House of Joy
Image
Konfirmanter fra Sarpsborg besøker House of Joy

H
istorier
Vi møter mennesker

Side Image

Gabi & Alexandra

For 5 år siden traff Gabi og Alexandra bunnen, og var på desperat jakt etter håp og frihet fra avhengighet. Alexandra var bare 14 år da hun forelsket seg i Gabi på 21 år, en heroinavhengig. Det tok ikke lange tiden før hun også var det. De neste årene av livene deres var smertefulle for dem og ikke minst for deres familier. De stjal, ranet, løy og ødela alt rundt dem. Som 19-åring ble Alexandra gravid og valgte å beholde barnet, til tross for at familien ikke var enige i avgjørelsen. Uviten om risikoene fortsatte hun med narkotika gjennom svangerskapet, og mot alle odds fødte hun frisk liten gutt. Han kunne bli starten på en forandring, men det ble bare verre. Gabi ble arrestert for ran og fikk en fengselsstraff på 2 år, og Alexandra forlot sønnen hos sine foreldre, og fortsatte livet i rus. Da Gabi ble løslatt fra fengselet, fant de tilbake til hverandre. Men ikke tilbake til rollen som foreldre. Tiden gikk, og etter 16 år som heroinavhengige og 40 ganger inn og ut av rehabilitering, var Gabi så desperat at han solgte skoene sine for penger, og deretter gikk 8 km barbeint i snøen for å få tak i den ene dosen med heroin. Alexandra var i samme situasjon, og injiserte så store doser heroin at hun ofte var på grensen til overdose. Hun ble lagt inn på psykiatrisk avdeling og fikk diagnosen Schizofreni. Dette var begynnelsen på forandringen.

Oppmuntret av en tidligere narkoman, en venn som hadde kommet seg ut av elendigheten, bestemte Gabi seg for å gjøre et siste forsøk, denne gangen på guttesenteret Gradistea. Alexandra begynte å gå i Kirke 43, for det var der hun fikk møte Gabi mens han var på senteret. Sakte begynte noe å skje i hjertet hennes. Hun fikk motet og styrken til å forandre livet sitt, for seg selv, Gabi og deres sønn. I dag er de fri fra avhengigheten! De giftet seg, og er nå endelig en familie på 3 – fantastiske foreldre og forbilder for sønnen som nå er 13 år. De jobber på Gradistea og House of Joy og får være med på å gi håp til mennesker som ikke har det. 
 
Neste historie
Side Image

Gina

Jentene fra House of Joy møtte Gina første gang for 6 måneder siden, samme dag som hun ble løslatt etter 4 år i fengsel. Helt fra hun var veldig liten ble hun mobbet og ledd av i landsbyen, fordi hun var Rom. Hun sier selv hun følte seg som søppel, og hadde det mye vondt gjennom oppveksten. Da Gina var bare 8 år havnet faren i fengsel, og hun ble plassert på et barnehjem av sin mor. Der ble hun slått og mishandlet daglig. Faren døde 5 år senere, og ikke lenge etter ble hun voldtatt av en mann i landsbyen. Skamfølelsen og smerten førte til at hun rømte til Bucuresti dagen etter. I løpet av få måneder på gata var hun heroinavhengig. Som 15-åring giftet hun seg med en mann som i løpet av kort tid ble far til hennes 3 barn. Til tross for barna, endret ikke livsstilen seg, og hun fortsatte med bruk av heroin og stjeling. En dag ble hun tatt på fersken av politiet, og fikk en dom på 4 år. Mannen forlot henne, og barna ble plassert på barnehjem.

I fengselet ble hun møtt av en dame som fortalte om House of Joy. Hun ba til Gud, og så på dette som en siste sjanse. Et siste forsøk på å prøve og forandre livet for fremtiden.

I dag er Gina en helt annen person enn den jenta vi møtte for 6 måneder seg. Gud har forvandlet livet hennes. Enestående og med et stort hjerte for mennesker rundt seg. Hun elsker å lage mat, skrive og være til glede for andre. Gjennom House of Joy har hun fått besøke barna sine, og hun kjemper nå for å få omsorgen tilbake. Vi har all tro på at Gina vil bli verdens beste mor for sine tre barn når hun fullfører programmet. Hun lever ikke lenger i fortiden, og har stor tro på fremtiden.
 
Neste historie

F
lere prosjekter
Følg det som skjer

Chiselet

Side Image
Hver dag får over 100 rombarn i Chiselet leksehjelp, transport til og fra skolen og et varmt måltid. Ofte er det, det eneste måltidet de får i seg i løpet av en dag. For de minste barna er det førskole som gjelder, og da skal alt læres. Finmotorikk, alfabetet, hvordan telle og hvordan man oppfører seg på skolen. Ungdommene får veiledning og hjelp i forhold til studier og høyere utdanning. 
Les mer
Side Image

Deborah

Side Image
Barnehjemmene ligger i den vakre byen Arad i Romania, helt opp mot grensen til Ungarn. Deborah 1 er for barn fra 2-13 år, og Deborah 2 er for ungdommer over 13 år. En rumensk stab, beståemde av varme mennensker som sørger for at barna får en opplevelse av at de er en del av en stor familie. Ikke bare en institusjon hvor barna blir plassert, men et hjem. ...
Les mer
Side Image

Acasa

Side Image
Barnehjemmet Acasa ligger i utkanten av Bucuresti. Et stort området med flere hus: 3 hus hvor barn i alderen 3-18 bor, et bygg med 24 rom (med egne bad) hvor 18-åringene får flytte inn når de ikke lenger får bo i husene, og et dagsenter for barn i nærområdet som har behov for et oppholdsted - en pause fra den kaotiske, fattige, til tider voldelige og alkoholiserte familien. ...
Les mer
Side Image